Foodie Poëzie

“Gedichten, teksten, versjes, rijmpjes, spreekwoorden, gezegden, poëzie, spreuken, …„

quotes43

Welkom op de pagina ‘Foodie Poëzie’

Op deze pagina worden gedichten, spreuken, citaten,… gepost van bekende en minder bekende mensen die mooie gedichten hebben geschreven en/of mooie uitspraken hebben gemaakt (citaten) en die natuurlijk te maken hebben met koken, eten, voedingsmiddelen, thema’s, .. zeg maar alles wat te maken heeft met deze site.
Veel plezier bij het lezen op Foodie Poëzie!

Iedereen die een gedicht, citaat of spreuk heeft over koken, eten en/of feestdagen,
mag dit steeds mailen en wordt het, als het voldoet, op deze site gepost.

Overzicht Foodie Poëzie

poetry43Onder deze categorie vallen gedichten. Een gedicht (poëzie) is een (literaire) tekst in die tot de poëzie wordt gerekend. Traditioneel wordt een gedicht in versvorm geschreven.

Deze pagina is gestart op Gedichtendag.gedichtendag43
Wat is Gedichtendag?
Gedichtendag is het jaarlijks poëziefestival in Nederland en Vlaanderen. Poetry International initieerde Gedichtendag – toen nog Nationale Gedichtendag – in 2000 met het doel iedereen in Nederland de kans te geven op die dag in aanraking te komen met poëzie. Later werd ook Vlaanderen erbij betrokken via Behoud de Begeerte. Sindsdien heet Gedichtendag gewoon Gedichtendag. Voor meer uitleg: Wiki/Gedichtendag

Wanneer wordt deze dag gevierd?
Elk jaar wordt het evenement op de laatste donderdag van januarigeorganiseerd.Wil je meer info omtrent deze Gedichtendag, klik dan op de twee onderstaande links:
– Officiële website Gedichtendag
– Poetry InternationalOverzicht Foodie Poëtry

→ Ga naar meer: Gedichten rond Foodie


Overzicht Foodie Citaat

quotes-43Onder deze categorie vallen citaten. Een citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden ideeën van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

“Men Kan Soms Teleurgesteld Zijn… Maar Nooit Door De Klassieke Keuken!” Luc Lemmens: Belgische blogschrijver, Bourgondiër
“Eten Moet Niet Alleen De Ziel Beroeren, Maar Ook De Maag!” Luc Lemmens: Belgische blogschrijver, Bourgondiër
“Genieten Is Geen Zonde!” Luc Lemmens: Belgische blogschrijver, Bourgondiër

→ Ga naar meer: Citaten


Overzicht Foodie Spreuken

Weerspreuken43Onder deze categorie vallen spreuken en weerspreuken. Een spreuk is een levenswijsheid vervat in expressieve, vaak metaforische taal.
Een weerspreuk is een gezegde of spreekwoord dat betrekking heeft op het weer. Veel weerspreuken zijn volkswijsheid of volksgeloof en niet wetenschappelijk bewezen. In spreuken over het weer op de korte termijn en spreuken over het weer in een vaste periode van het jaar zit dikwijls een kern van waarheid, terwijl voorspellingen voor de lange termijn doorgaans onjuist zijn.

“Krijgt men op Nieuwjaarsmorgen de zon, dan belooft dit veel appelen, en schijnt ze na den middag, dan veel peren.”

“Schijnt de zon op nieuwjaar, dan wordt het een goed appeljaar.”

“Zonneschijn op St. Valentijn, geeft goede wijn.”

→ Ga naar meer: Spreuken rond Foodie


Overzicht Foodie Spreekwoorden

Onder deze categorie vallen spreekwoorden. Een spreekwoord is een korte, krachtige uitspraak die een (volks)wijsheid, een collectieve ervaring of morele opvatting weergeeft. Sommige spreekwoorden zijn met elkaar in tegenspraak. Zo zijn er spreekwoorden die aanzetten tot moedig gedrag, en andere juist tot voorzichtigheid. De wetenschappelijke studie van de spreekwoorden heet paremiologie.
In tegenstelling tot een werkwoordelijke uitdrukking, die naar het onderwerp wordt vervoegd, wordt in een spreekwoord steeds dezelfde tekst gebruikt. Vaak bestaat een spreekwoord uit twee delen, waarbij het eerste deel een oorzaak of voorwaarde beschrijft en het tweede deel een gevolg of conclusie.

“Een gepeperde rekening”

“De appel valt niet ver van de boom”

→ Ga naar meer: Spreekwoorden rond Foodie

Copyright “KOOKRECEPTEN”