Vergeten!

“De term
VERGETEN GROENTEN‘ is een modewoord in de Belgische en Nederlandse culinaire kringen als de vroeger uit de mode gegane groente terug trendy worden„

bol.com43Met “Vergeten!” bedoelen we alle (kook)boeken waarin producten worden besproken die vroeger heel normaal waren, maar die je tegenwoordig nog maar zelden vindt of als ze al te vinden zijn, de consument niet meer weet wat ermee gedaan. Voor steeds meer mensen zijn veel producten zelfs onbekend en hierdoor onbemind geworden. Dit komt omdat ze immers niet passen in het assortiment van de supermarkt, dat liever het ganse jaar dezelfde groenten- en fruitsoorten verkoopt, zoals tomaten sla, komkommer, appelen, bananen en appelsienen. Hierdoor raakte de consument het besef kwijt dat er seizoensproducten bestonden, maar de laatste tijd wordt het weer hip, alhoewel dit geen modeverschijnsel mag zijn, maar een vast regel: koken volgens de seizoenen. Er zijn genoeg producten in omloop, maar we moeten ze terug leren ontdekken, vinden, gebruiken, experimenteren en ons niet laten vastpinnen op wat de supermarkten ons willen geforceerd voorschotelen.
Ga terug naar groentemarkten, groenteboeren… die gespecialiseerd zijn in een ruimer aanbod en kijk niet alleen naar het uitzicht van een product, maar ook naar de smaak, wat naar mijn ogen, om lekker eten klaar te maken, even belangrijk of zelfs het belangrijkste is. Daar bepaalde vergeten producten soms niet het hele jaar door te verkrijgen zijn, voldoen ze daarom meestal niet aan de eenvormigheid, zeg maar eentonigheid, van de supermarkt. Maar als je ze kan eten in hun natuurlijk seizoen zijn ze op hun verst, boordevol smaak, gezond en bovendien goedkoop.

Wil je meer weten over bepaalde vergeten producten,
dan kunnen onderstaande (kook)boeken je meer informatie verschaffen.

Klik op een foto voor meer info over dat kookboek.


Vergeten Groenten

Het gouden vergeten groenten boek

Het grote boek van de vergeten groenten

Liefde is eetbaar – deel 2

Uit de grond

Ken je nog een boek of kookboek over vergeten producten (zoals over vergeten groenten, fruit, kruiden, zaden, …) dat niet in bovenstaande lijst voorkomt en een gemis is in deze verzameling, mag je dit altijd laten weten via mail.

Eten & kookboeken (728x90)

Bij bol.com heb je de keuze uit 4,5 miljoen artikelen op het gebied van boeken, cd’s, dvd’s, software, games, elektronica en speelgoed. Snel besteld & snel in huis!

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.