LenteSmaken

“Daar Is De Lente, Daar Is De Zon! Bijna, Maar Ik Denk Dat Ze Weldra Zal Komen …„

LenteNa De Winter Komt De Lente. Voor veel mensen weegt de winter zwaar door, vooral wanneer het een redelijk koude, besneeuwde en sombere winter was. Maar dan trekt langzaam de winter weg, de natuur is aan het vernieuwen. De nachten worden korter en de dagen langer. De temperatuur stijgt geleidelijk en de kans op vorst neemt af. De bomen worden groener en de planten beginnen te bloeien.
Onder het motto ‘hoop doet leven’, verlangen we terug naar de lente en dit om de volgende redenen: meer zon, warmte, terrasjes, barbecue, paaseitjes, kwetterende vogeltjes, bloesems, studeren in het park, zoet fruit en frisse salades, ijsjes … In de lente komt het eerste fruit en de eerste groenten van het seizoen eraan … “DE primeurs”, zoals jonge spinazie, worteltjes, sla … Dat wil zeggen dat op tafel plaats wordt gemaakt voor lichtere gerechten en dat de zware volle gerechten opzij worden geschoven.

Onderstaande gerechten zijn gerechten die heerlijk zijn in de lente.

RECEPTEN

Ontbijt – Lunch

Dranken

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Bijgerechten

Desserten

iNFOeDGE

 

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”