Warme Soepen

“Met Soep Kan Het Alle Kanten Op„

zelfgemaakte-soep43Soep is een vloeibaar voedsel (kookvocht) dat bereid wordt door bepaalde ingrediënten te koken.
De basis van vrijwel iedere soep is bouillon, een aftreksel van vlees, vis, gevogelte, wild of groenten. Door het koken (of trekken) van één of meer van deze ingrediënten in water, samen met kruiden, worden aroma’s, smaak- en voedingsstoffen aan het water afgestaan. Vervolgens kan door toevoeging van andere ingrediënten en smaakmiddelen een soep worden bereid. Naargelang de toevoegingen kies je voor licht verteerbare, pittige, maaltijd- of slankmakende soep. Verder heeft ook iedere nationaliteit, iedere streek wel zo haar eigen kenmerkende soep.
Soep, met een minimum aan vet en een maximum aan verse groenten, is een gezonde voltreffer. En wanneer het buiten koud is en miezert, is een kop warme soep de ideale opwarmer.

vlees-koksmuts43
Vlees Soep
Kip-Haan43
Gevogelte Of Wild Soep
vis-met-muts43
Vis Soep
veggie43
Veggie Soep
zelfgemaakte-soep43
Maaltijdsoep
alfabetkleur43
Soep, A-Z

Hoeveelheid soep per persoon: bij een 3-gangenmenu rekenen we, als voorgerecht, op ongeveer 300ml ml per persoon. Als voorgerecht bij een uitgebreidere maaltijd gaan we uit van 200ml ml per persoon. Voor een maaltijdsoep rekenen we tussen 500 à 750 ml per persoon. Wanneer je soep maakt in een grote hoeveelheid, laat ze dan zo snel mogelijk afkoelen zodra ze klaar is. Zet ze vervolgens in de koelkast of vries ze bij voorkeur in kleine verpakkingen in, overeenkomstig met wat je per keer nodig hebt. Warm alleen de benodigde hoeveelheid soep op. Soep te lang op kamertemperatuur laten staan of dezelfde soep meerdere keren opwarmen bevordert de ontwikkeling van bacteriën en het risico op een voedselvergiftiging!!!!

Copyright “KOOKRECEPTEN”