Soul Food

“… is eten om te verleiden, je goed te voelen, feest te vieren, je een goed humeur en energie te geven …„

soul-food43Soul Food vindt zijn oorsprong in de Zuidelijke slaven Staten van de USA en dat is de reden waarom het vaak ook wel de Zuiderse keuken wordt genoemd. Maar voor Afro-Amerikanen, is het meer dan alleen het eten, het is een gevoel van verbondenheid en broederschap dat men deelt met een goede maaltijd. Het is ook het gevoel dat gepaard gaat met het voedsel. Soul food is eten om te verleiden, je goed te voelen, feest te vieren, je een goed humeur en energie te geven. Als je denkt aan soul food, roep het herinneringen op van een tafel met een brede waaier aan lekker huisbereide maaltijden. Dit op zondagmiddagen en feestdagen samen met je familie rond een tafel: praten, lachen, ruzie maken en gewoon ouderwetse goede momenten samen beleven. Soul Food gaat hand in hand met dat warme gevoel van comfort dat je krijgt als je denkt aan die tijd.

soulfood43Een goed verfilming van wat Soul food is, is de film “Soul food” natuurlijk van in 1997 door George Tillman Jr. Het is een verrukkelijke, hartverwarmende en bejubelde succesfilm die laat zien hoe belangrijk het is om goede banden met je familie te hebben en dit verkrijg je door eten te serveren met liefde, vanuit je ziel. Het brengt ruziënde families terug samen. Voor meer info: Foodie Volwassenen / 1997: Soulfood.

RECEPTEN

Snacks

Lunch

Hoofdgerechten

Soul Music

Wat is jouw favoriete Soul Food of Soul Music?

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.