Slow Food

“Slow Food is het tegengestelde van Fast Food„

Hier en daar duiken in de media berichten op over ‘slow food’. Maar wat is dat nu eigenlijk?
‘Slow food’ is het tegengestelde van ‘fast food’. In plaats van massaproductie en snelle consumptie gaat het bij slow food om het opnieuw ontdekken. Ontdekken hoe plezant het ontspannen aan tafel te zitten en te genieten van authentiek, ambachtelijk vervaardigd voedsel.
Nog een doel van slow food: de culturele of traditionele keuken in stand houden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassen, zaden, dieren en landbouwgebruiken van een regio. De beweging bestaat al zoín twintig jaar maar krijgt de laatste jaren een nieuwe boost.
Slow Food.com‘ en ‘Slow Food.nl‘ is ook een internationale organisatie, dat in 1989 in Italië opgericht is, met een heerlijk ideaal: onthaast en bescherm al het goede dat we hebben, als het maar te eten en te drinken is. Zo beschermen zij oude productiewijzen en oude, `vergeten`, groenten.

Hoofdgerechten

Copyright “KOOKRECEPTEN”