Winter

“De Winter Roept Vooral Nostalgische Herinneringen Op Aan Stoofschotels Die Zachtjes Op Het Vuur Staan Te Sudderen„

winter-43Winter het vierde van de vier seizoenen: het meest kenmerkend aan de winter is de lage temperaturen, korte dagduur, sneeuw of ijzel. Het typische aanbod dat de winter in petto heeft zijn bij de groenten vooral kolen (witte, rode, groene, spruitjes), maar ook snijbieten, witloof, selderij en veldsla. Bij het fruit zijn dit vooral citroenen, mandarijntjes, sinaasappelen en appelen. Typische gerechten komen naar boven als de koude, ongure winter zijn intrede doet. Deze gerechten verwarmen en troosten niet alleen, maar ze sterken je ook aan en geven je weerstand.winter1
De winter roept vooral nostalgische herinneringen op aan stoofschotels die zachtjes op het vuur staan te sudderen. Het is dan ook het seizoen dat je een beetje laat terugkeren naar de grootmoeders keuken. De winter brengt dan wel donkerte, kou en nattigheid met zich mee, maar er wordt wel uitgekeken naar de lange, gezellige avonden met een goed glas wijn of bier, een stevige warme maaltijd en sneeuw die kraakt onder je voeten (mits er niet teveel valt en niet te lang duurt!). De winter heeft dus ook zo zijn voordelen en verder ook nog verschillende feestdagen, wintersport, gezelschapsspelletjes, geen muggen, lekkere warme grog,… Dus het is niet altijd kommer en kwel.

Op deze pagina vind je heerlijke winterrecepten die je doen vergeten dat je vroeger altijd naar het voorjaar verlangde.

RECEPTEN

Ontbijt – Lunch

Dranken

Soepen

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Bijgerechten

Desserten

iNFOeDGE

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.