Confituur – Jam

“Belegde Broodjes Smaken Altijd!„

confituur-43Een boterham zonder beleg noemt men ‘een boterham met tevredenheid’ en een broodje met een smakelijke bedekking?
Broodbeleg is voedingswaar die gebruikt wordt om brood (zoals een snee brood, stokbrood, pistolets, …) te beleggen of te besmeren, meestal zoet of hartig. De neutrale smaak van brood kan hierdoor verrijkt worden en de voedingswaarde toenemen. Veelal wordt de boterham eerst belegd met een laagje boter of margarine om het geheel wat smeuïger te maken, vooral bij vleeswaren, kaas en strooibaar beleg (zoals hagelslag). Als broodbeleg worden vaak volgende voedingswaren gebruikt: kaas, smeerkaas, vleeswaren, pindakaas, jam, confituur of marmelade, chocolade-, hazelnoot- of speculaaspasta en hagelslag (chocolade of vruchten).
Andere suggesties van broodbeleg voor bij het ontbijt of de lunch, vind je hier.

RECEPTEN

A – L

M – Z

iNFOeDGE

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.