Desserten

“Dessert, Nagerecht, Naspijs, Toemaatje, Toespijs, Toetje„

dessert43Hoe kan je een maaltijd beter afsluiten dan met een heerlijk dessert? Een dessert, nagerecht, naspijs, toemaatje, toespijs of toetje is een deel van een maaltijd, een gerecht waarmee de maaltijd kan afgesloten worden. Het dessert is vaak zoet van smaak, maar ook hartige nagerechten worden gebruikt. Het degusteren van een dessert wordt gedaan om meerdere redenen. Nuttigen van een dessert met veel zoet en vet (bijvoorbeeld pap en ijs) geeft een vol en voldaan gevoel aan het einde van een maaltijd. Het is te beschouwen als een toevoeging aan het hoofdgerecht. Er zijn ook desserts die meer samengesteld zijn om de spijsvertering te bevorderen, en die de verwerking van het hoofdgerecht juist verbeteren, zoals kaas.
Zoek je een lekker dessertje/nagerecht? Wil je jezelf een verwennen met een toetje of wil je je vrienden en familie graag verrassen. Kijk dan eens rond op deze desserten-pagina of ga naar de ‘taart/cake/gebak’ pagina.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.