“Lamsvlees Biedt Vele Culinaire Mogelijkheden„
Lamsvlees is een delicatesse en heel erg geliefd in de mediterrane keukens, vooral vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Autochtone Belgen eten echter opvallend weinig lam en dat is vooral te wijten aan een hardnekkig vooroordeel dat het vlees erg vet zou zijn en een sterke doordringende geur zou hebben. Het tegendeel is waar: echt lamsvlees is erg mager en heeft geen penetrante geur. Lamsvlees is geschikt om te braden, te roosteren/grillen en te stoven. Het biedt dan ook vele culinaire mogelijkheden en is geschikt voor zowel de dagelijkse keuken als voor feestbereidingen. De meest gekende stukken lamsvlees zijn de bout, filet, kotelet, ragout en het gehakt. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met allerhande kruiden. De beste manier om lamsvlees te bereiden, is ervoor te zorgen dat het vlees van binnen nog saignant of rosé is en lekker sappig.
RECEPTEN |
|
A – L |
M – Z |
De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.