Zalm

“Verse Zalm Kan Je Stomen, Pocheren, Bakken Of Grillen„

zalm43Zalm is een van de meest populaire vissoorten om lekker mee te koken. De smaak van zalm spreekt veel mensen aan en daarnaast is ‘goede’ zalm gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Bij de zalmsoorten maakt men een onderscheid gemaakt tussen de Atlantische zalm en de Pacific zalm. De Atlantische (of Europese) zalm wordt bij ons vooral vers en gerookt verkocht. De Pacific zalm, die zijn oorsprong in de VS en Canada vindt, wordt overwegend in blik of diepgevroren verkocht. Het vlees van verse Atlantische zalm is dieproze en vast van structuur. De hooggewaardeerde rode zalm uit de Stille Oceaan heeft dieprood gekleurd vlees. De vis wordt in zijn geheel, in moten of in filets aangeboden. Verse en gerookte zalm zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De meeste zalm wordt tegenwoordig gekweekt waarbij de natuur zoveel mogelijk wordt nagebootst. In Noorwegen heeft men complete meren en fjorden afgesloten om zalm te kunnen kweken. Op dit moment is het aanbod aan kweekzalm van een zodanig niveau dat het onderscheid tussen wild en kweek steeds moeilijker te maken is. De kweekzalm heeft wel een wat hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm. Bij vergelijkende smaakproeven blijken mensen niet in staat gekweekte van wilde zalm te onderscheiden. Wanneer zalm in nettenkooien verblijven, raken soms de vinnen beschadigt en hierdoor kan men soms herkennen dat ze gekweekt zijn, mits het complete vissen zijn natuurlijk.
Om te zien of de vis vers is, let u best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het gaat om een filet, mag er geen vocht vrijkomen wanneer u zachtjes op de vis duwt. Verse zalm kan je stomen, pocheren, bakken of grillen.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.