Tong

“Tong Is Een Deli Deli Delicatesse„

tong43Tong is een delicatesse: het visvlees is stevig en tegelijk zacht en sappig. Tong vormt de fundering van de Franse viskeuken en is de basis van vele overheerlijke gerechten. De meest bekende is wellicht de ‘sole meunière’, waarbij de vis eerst in bloem wordt gewenteld alvorens hij in flink wat hete boter wordt gaar gebakken. Tong is het hele jaar door verkrijgbaar, maar tijdens de zomermaanden valt de aanvoer wel wat terug. Tong is een zeer magere vis. Maar ook magere vis bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Noordzeetong is een zeer gegeerde en smakelijke vis die zowel in zijn geheel als in visfilet te koop is. Door de zeer grote vraag behoort Noordzeetong tot de hogere prijsklasse.
Eén tot twee keer per week vis eten, is ideaal voor de gezondheid. Vis eet u best nog de dag van de aankoop. Wanneer u hem in de koelkast bewaart, kan u hem nog één dag bewaren. De beste manier om vis te bewaren is op een temperatuur van 0°C en met ijs. U kan de vis ook invriezen op de dag van de aankoop. Op die manier blijft de vis nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Op voorverpakte vis staat de houdbaarheidsdatum vermeld.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.