Reuzengarnalen

“Vis En Schaaldieren Zijn Erg Gezond. Garnalen Bevatten Veel Eiwitten„

scampi43Er zijn vele soorten garnalen te koop. Aan de ene kant zijn er de garnalen uit koud, zout water, zoals de Noordzeegarnaal en de steurgarnaal.
Aan de ander kant zijn er de reuzengarnalen, welke in onderstaande gerechten worden gebruikt. Ook hier vinden we twee belangrijke soorten terug. De garnalen uit de warme zeeën rond Spanje en Afrika zijn hier gekend onder de naam gamba. Deze reuzengarnaal wordt hier meestal in diepvries aangeboden in zijn geheel, dus met kop. Een andere reuzengarnaal komt uit Azië waar hij leeft in zoet water. Deze garnaal is in België bekend onder de naam scampi (enkelvoud scampo, meervoud scampi: niet scampi’s!!). Ook deze garnalen koopt u diepgevroren, maar dan zonder kop (ze worden zowel gepeld als ongepeld aangeboden). Schalen en koppen van reuzengarnalen niet weggooien, want het is de ideale basis voor een rijke garnalenbouillon. Je kunt reuzengarnalen op allerlei manieren heerlijk bereiden: bakken, op de barbecue, gefrituurd, gesmoord, … Als je ze in een saus laat mee garen, dan zeker niet te lang, anders worden ze taai. Maak ze altijd vlak voor het serveren klaar en warm ze nooit achteraf op, want dan worden ze draderig en smakeloos.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.