Vegetarische Gerechten

“Noch Vlees, Vis, Schaaldieren, Gevogelte En Insecten, Noch Bijproducten Van Dieren„

happy-veggie43We zijn nog steeds zo gewend om vlees of vis te eten dat we het moeilijk vinden om voor iemand te koken die vegetariër is, laat staan veganist. Vegetarisme is de voedingswijze die zich kenmerkt door “het niet eten van vlees, vis, schaaldieren, gevogelte en insecten, noch bijproducten van gedode dieren”. Mensen die deze voedingsregel in de praktijk brengen, worden aangeduid als “vegetariërs”. Sommigen nemen deze definitie strikter en beschouwen vegetarisme als de voedingswijze waarbij men alleen plantaardig voedsel tot zich neemt. De mensen die de strikte variant aanhangen, en dus ook geen producten van levende dieren (zoals eieren, melk, melkproducten, honing, … ) tot zich nemen, noemen zich veganist. Vegetarisme is afgeleid van het Latijnse adjectief “vegetus”, wat “levendig, opgewekt, krachtig” betekent.
Hieronder vind je vegetarische recepten, volledig plantaardig. We appreciëren het als je de recepten die je uitprobeert, hier beoordeelt (onderaan elk recept). Zo wordt voor andere bezoekers duidelijk welke de smakelijkste gerechten zijn. Je mag ook altijd een reactie achterlaten.

RECEPTEN

A – L

M – Z

iNFOeDGE

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

2 gedachten over “Vegetarische Gerechten

  1. Hallo. Ik zoek vegetariscge recepten op deze site en in dit rijtje staat Hueves Rancheros. Ik ken dit niet en klik hier op. Het eerste ingrediënt is chorizo?! Hoe kan dit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.