Surf & Turf Gerechten

“Ter Zee, Ter Land En Op Je Bord!„

surfenturf43De term “Surf & Turf” zou, ergens in de beginjaren van 1960, ontstaan zijn aan de oostkust van Noord-Amerika, waar het vooral in Britse of Ierse pubs en Amerikaanse steakhouses voorkwam.
“Surf ‘N Turf” belichaamde culinaire kitsch: het punt was enkel om “hedonistische extravagantie” te maximaliseren en dit door het bestellen van de twee duurste dingen op het vis- en vleesmenu. “Surf” verwees naar “het water, de zee” of de vis in de zee en “turf” naar “het gras, het land” of de vlees-dieren die gras eten. “Surf And Turf” stond toen voor de gewaagde combinatie van het beste in de zee, toen de schaaldier (meer bepaald de kreeft) en het beste op het land, toen het rund (meer bepaald een botermalse steak, de filet mignon) en dit verenigd in één gerecht.
Ondertussen is de term wel uitgegroeid tot de verzamelnaam voor gerechten waarin producten van land en zee samen op één bord geserveerd worden.
Door sommige producten te combineren, producten waarvan je nooit zou verwachten dat ze harmonieus samen zouden gaan, in één gerecht, krijg je een extra smaakdimensie. Boeiende wisselwerking van smaken en structuren levert heerlijke culinaire recepten op die blijven verrassen. Eens je de combinatie van vis en vlees geprobeerd en geproefd hebt, ben je gegarandeerd verkocht! Bovendien zijn we er van overtuigd dat je — misschien zonder het te beseffen — al hebt genoten van een authentiek Surf en Turfgerecht, zoals Paëlla of Jambalaya.
Kijk hieronder en ontdek welke heerlijke Surf & Turf gerechten je op tafel kunt toveren!

RECEPTEN

A – L

M – Z

iNFOeDGE

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.