Meatballs – Gehaktballen

“Maak je eigen droomgehaktbal„

Bekijk hier de beste recepten met gehaktballen. Van klassieke ballen tot Italiaans of Indisch: varieer eens met kruiden en maak je eigen droomgehaktbal. Gehakt is misschien wel de meest gekochte vleessoort. Gehakt is vers gemalen vlees van kalf, lam, runder of varken. Voor het maken van gehakt worden niet de beste en al te dure stukken vlees gebruikt. Meestal gebruiken ze nekvlees, soms ook borst en schouderdelen. Het wordt in talloze bereidingen verwerkt en bij de slager ook in verschillende vormen verkocht. Gehakt kan zowel puur, als gemengd, als geprepareerd, en zowel mager als vet aangeboden worden.
Breek het ei en doe het bij het vlees. Voeg wat paneermeel toe, eventueel geraspte kaas en kruiden; en peper en zout naar smaak. Meng het gehaktmengsel en rol er ballen van met een diameter van 3 tot 10 centimeter. En voila je hebt lekkere gehaktballen. Je kan ze dan bakken, stomen, pocheren …

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”