Gevogelte en Wildgerechten, A – Z

“Een Recept Voor Elke Vleessoort En Stijl„

alfabetkleur43Deze categorie is de categorie van gevogelte en wild: kip-, kalkoen-, eend-, konijn en ander gevogelte en wildvlees. En dit gebakken, gebraden, geroosterd, gegrild, gestoofd of barbecue. Er is een recept voor elke vleessoort en stijl je zou willen klaarmaken. Heb je behoefte aan een aantal recept ideeën voor een vleesgerecht? Van Baskische kip tot Thaise Pad Thai, van Keniaanse Kuku Paka tot Gentse waterzooi met kip – hieronder vindt u een scala aan verschillende vleessoorten, gerechten, bereidingswijzen, culturen, … Meestal zijn het streekrecepten, gerechten uit grootmoeders keuken, klassieke, traditionele en authentieke gerechten (met af en toe een uitzondering) en niet alleen uit De Lage Landen, maar uit de hele wereld.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De term gevogelte dekt alle vogels die worden gekweekt voor vlees. Kippen zijn het meest bekend, maar in deze familie vindt men ook hennen, eenden, ganzen, duiven, haantjes, kuikens, kalkoenen, parelhoenderen en kwartels. Hoe vreemd het ook lijkt, tam konijn wordt door de wetgeving beschouwd als gevogelte.
De term ‘wild’ wordt veel te vaak onjuist gebruikt, omdat er veel ‘gekweekte’ wild wordt voorgeschoteld. Echt wild komt van gezonde dieren die in de vrije natuur opgroeien. Alleen dat wild smaakt zuiver en krachtig. Wildklassiekers zijn haas, fazant, wild zwijn, wilde eend, hert, ree en bosduif.

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.