Gevogelte En Wildgerechten

“Een Recept Voor Elke Vleessoort En Stijl„

kalkoen43Deze categorie is de categorie van gevogelte en wild: kip-, kalkoen-, eend-, konijn en ander gevogelte en wildvlees. En dit gebakken, gebraden, geroosterd, gegrild, gestoofd of barbecue. Er is een recept voor elke vleessoort en stijl je zou willen klaarmaken. Heb je behoefte aan een aantal recept ideeën voor een vleesgerecht? Van Baskische kip tot Thaise Pad Thai, van Keniaanse Kuku Paka tot Gentse waterzooi met kip – hieronder vindt u een scala aan verschillende vleessoorten, gerechten, bereidingswijzen, culturen, … Meestal zijn het streekrecepten, gerechten uit grootmoeders keuken, klassieke, traditionele en authentieke gerechten (met af en toe een uitzondering) en niet alleen uit De Lage Landen, maar uit de hele wereld.

kip43
Kip
kalkoen-43
Kalkoen
eend43
Eend
konijn43
Konijn
wild-43
Wild
alfabetkleur43
Gevogelte En Wildgerechten A-Z
artikelen43
Wildseizoen (zie Wildkalender)
artikelen43
Wilde Eend, Eerste Wild Van Het Wildseizoen

De term gevogelte dekt alle vogels die worden gekweekt voor vlees. Kippen zijn het meest bekend, maar in deze familie vindt men ook hennen, eenden, ganzen, duiven, haantjes, kuikens, kalkoenen, parelhoenderen en kwartels. Hoe vreemd het ook lijkt, tam konijn wordt door de wetgeving beschouwd als gevogelte.
De term ‘wild’ wordt veel te vaak onjuist gebruikt, omdat er veel ‘gekweekte’ wild wordt voorgeschoteld. Echt wild komt van gezonde dieren die in de vrije natuur opgroeien. Alleen dat wild smaakt zuiver en krachtig. Wildklassiekers zijn haas, fazant, wild zwijn, wilde eend, hert, ree en bosduif.

Copyright “KOOKRECEPTEN”