Valentijn

“Love is in the air! Valentijnsdag, dat gevierd wordt op 14 februari, is de dag der geliefden„

valentijn600

Valentine-43Ze geven elkaar op die dag nog ietsje meer aandacht dan normaal en dit doen ze met cadeautjes, boeketje bloemen, knuffelbeertje, etentje, ballonvaart, een leuke uitstap, sauna voor z’n tweetjes, kadertje met hartjes met jouw foto of een foto waar jullie samen opstaan, …
Valentijnsdag is in Europa in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeau-, boeken- en bloemenwinkels profiteren hier enorm van.
Vergeet men misschien de essentie van die dag en is het niet zozeer om hopen en dure cadeaus te kopen (om het melig te zeggen, liefde kan je niet kopen). Breng die dag eens gewoon met elkaar door, zet je liefde en genegenheid extra in de verf, geef eens een extra knuffeltje, geef elkaar die dag wat extra tijd, vul die dag ontspannend en niet gejaagd.
Ja, dit zou je elke dag moeten doen, maar met het hectisch leven van tegenwoordig, waar meestal beide partners gaan uit werken, is het niet slecht om toch één dag uit te kiezen voor je beiden en waar je dan ook iets ongelofelijkst speciaal van maakt.
Blijf thuis met Valentijn en maak het gezellig. Kaarslicht aansteken, romantische cd’tje opzetten en een flesje wijn kraken, hierdoor raak je alvast in een romantische stemming. Verwen je partner met een ontbijt aan bed, met leuke hapjes (als je niet zo goed kunt koken, mogelijkheden genoeg) of met een lekker dinertje, dat je natuurlijk thuis geeft en niet op restaurant. Eventueel nog een sensuele massage achteraf, laat je fantasie spreken! Het hoeft allemaal niet professioneel te zijn, maar gewoon uit liefde. Wees lief tegen elkaar, je geliefde (of je elkaar pas kent of al 30 jaren samen bent) lief in de ogen kijken, elkaar lieve woordjes toe fluisteren en knuffeltjes geven, het doet wonderen… Laat deze dag eens alles aan de kant staan. Heb enkel aandacht voor je geliefde, je levenspartner. Maar moest het deze dag niet lukken zoek dan eventueel een alternatieve dag, het hoeft niet echt speciaal op die dag.
Valentijnsdag is ook één van de weinige feestdagen die heeft geleid tot juist het tegenovergestelde. Er is een enorme groep mensen die tegen Sint-Valentijn zijn en dit vieren met een anti-Valentijnsdag. Dat zijn vaak mensen die vinden dat Valentijnsdag te commercieel (maar wie zegt dat je deze trend moet volgen, het hoeft niet altijd geld te kosten) of te melig is (romantische zielen zullen dit tegen spreken), of zijn ze misschien gewoon verbitterd!

Hoe dan ook, oordeel zelf ‘of en hoe’ je deze dag invuld, maar vier het!
Voor nog meer leuke ideeën voor een geslaagd Valentijnsfeest, zie: Valentijn.2Link.be

Stel je eigen menu samen met dranken, voorgerechten, bijgerechten, hoofdgerechten en desserts. Of ga naar Suggestiemenu’s voor twee of Suggestiemenu’s voor Valentijn!

Gerechten die op ‘Valentijnsdag’ worden geserveerd.

RECEPTEN

Ontbijt – Lunch

Dranken

  • Hou de drankjes eventueel fris met hartvormige ijsblokjes en serveer er een hartvormig chocolaatje bij.

Hoofdgerechten

Desserten

  • Dien de desserten, indien mogelijk, op in hartvormige vormpjes, schaaltjes, kommetjes,…

iNFOeDGE

Valentijnsdag 2013
valentijn600

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.