Halloween

“Trick or treat„

halloween-lijn

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween is een feest welke dus op de nacht van 31 oktober gevierd wordt.
Het feest is geïmporteerd vanuit Amerika, welke stilaan hier bekendheid krijgt. Het feest is niet ontstaan in Amerika, maar wel in Ierland. Ierse immigranten hebben het in de negentiende eeuw naar de VS gebracht.
Traditioneel verkleden kinderen zich met Halloween (in spoken, heksen, monsters,…) en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die al dan niet versierd zijn met de overbekende verlichte jack-o’-lantern-pompoenen, het bekendste gezicht van Halloween (zie afbeelding).halloween43
Éénmaal aangebeld roepen ze “trick or treat”, wat wil zeggen trakteer ons fruit of snoep (treat) of anders, als we niets krijgen, halen we kattekwaad uit (tricks): “kattekwaad of trakteer”.
Verder worden er op die avond/nacht verkleedfeestjes gehouden (hoe griezeliger hoe beter natuurlijk, je moet er helemaal in opgaan) en naar horror films gekeken (en liefst de echte horror en thriller films).

Stel je eigen menu samen met dranken, voorgerechten, bijgerechten, hoofdgerechten en desserts. Of ga naar Suggestiemenu’s voor Halloween!

Gerechten die “bangelijk lekker” zijn en op Halloween worden geserveerd.

RECEPTEN

Dranken

Voorgerechten

Hoofdgerechten

Desserten

iNFOeDGE

halloween-lijn

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Een gedachte over “Halloween

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.