Warme Dranken, NA

“De Trilogie Van Opwekkende Dranken: Koffie, Thee En Chocolademelk„

hot-drink43Hier vind je recepten voor chocolademelk, koffie, thee, enz … , en zolang het niet alcoholische warme dranken zijn (zie voor alcoholische warme dranken: Hot Cocktails).
De Franse filosoof Michel Onfray schrijft “aangezien planten hun rijpheid uit de grond halen via hun wortels en wortelstokken, kunnen ze soms hun ondergrondse kronkels in het menselijk lichaam voortzetten en er dromen, fantasiebeelden of energieën opwekken”. Thee, koffie en chocolade zijn de planten die onmiskenbaar het best scoren. Ze werden bijna gelijktijdig ingevoerd ten tijde van de barokperiode en ze kennen steeds meer succes. De verschillen zijn vooral een kwestie van nationale voorkeur en leeftijd van de verbruikers. Het is gekend dat wij Belgen heel wat koffie en veel minder thee drinken, hoewel het drankje van de onsterfelijkheid, geliefd bij taoïsten, marktaandeel wint. De twee vermelde dranken maken deel uit van de wereld van volwassenen, terwijl chocolademelk eerder een drank is voor kinderen. Het wonder dat eigen is aan deze trilogie van opwekkende dranken is: voor elke smaak en elke leeftijd wat wils. Ze ontlenen hun herkomst aan de mythologieën van het Middenrijk (China), van het voorspoedige Arabië en van de tuinen van the plumed serpent.
Gure herfst- en winterdagen doen ons al snel denken aan een heerlijke mok warme chocolademelk. En er is niets rustgevender dan op een koude dag ’s middags of aan het einde van de dag gezellig met zijn allen een kopje koffie of een tasje thee te drinken. Weer en wind getrotseerd? Kom dan op temperatuur met één van deze heerlijke en bovenal warme niet-alcoholische dranken. Maar warme dranken kunnen ook tijdens warme dagen. De zintuigen ’s morgens aanscherpen met de aroma’s van een heerlijk kopje koffie. Even napraten over een vergadering bij een smeuïge cappuccino. Hij biedt hen plezier, troost en energie.

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.