Short & Strong, Shots & Shooters

“Cocktails Die Je Laten Verleiden Tot Een Shot„

short43Shortdrinks kan je vergelijken met longdrinks, maar hebben meestal slechts 1 of 2 geestrijke dranken en worden geserveerd ‘on the rocks’. Deze cocktails worden geserveerd in lowball, of old-fashioned glas. Je zal ook merken dat veel van deze cocktails room gebruiken.
Een shooter of shot is een 3 tot 12 cl drankje, geserveerd in een shot glas. Je kunt een shot hebben met één alcoholdrankje, of een cocktail van verschillende alcoholdrankjes, gemengd in shaker, in laagjes, geroerd of zelfs gemengd in een blender. Sommige spreken het tegen dat dit soort gemixte drankjes ware cocktails zijn in de traditionele zin. Maar hoe dan ook, wie heeft zich nog niet laten verleiden tot een shot?

RECEPTEN

A – L

M – Z

De recepten zijn gemakkelijk te printen (Print & PDF) en makkelijk door te sturen naar familie en vrienden via de ‘E-mail’-button. Heb je een tip of een ander lekker klassiek gerecht of wil je laten weten dat je een recept erg lekker vindt? Geef het door, dat zet andere bezoekers misschien aan om het ook eens uit te proberen.

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Een gedachte over “Short & Strong, Shots & Shooters

 1. Belgen drinken vaak bier tijdens het uitgaan. Wat echter reeds een tijd populair wordt op feestjes zijn shotjes! In een shotjesbar of door het plaatsen van een mobiele shotjesbar zoals Shots4Fun.be op uw privéfeest of bij een festival! Shotjes zijn in België niet zo gekend maar heel fijn voor tussendoor. Opgegroeid in een biercultuur waren deze kleine rakkers nog een “ver van het bed show”. Terwijl als je ver van je bed wilt blijven, ze zeker helpen ;)! Ze geven een coole en opkikkende boost!

  Absint is een drank die verboden geweest is in Frankrijk doordat het een concurrent was van “Pastis”. De Franse regering zag hierdoor hun inkomsten dalen en besliste om Absint illegaal te maken met de reden dat het je gek zou maken. Dit ging over overmatig drankgebruik, wat niet gelinkt is aan Absint. Zo waarschuwde mijn mams mij ook wanneer ik thuiskwam met een flesje Absint als souvenir uit Spanje. Pas later hoorde ik de reden waarom Absint dan verboden geweest is. In Zwitserland en Spanje heb je nochtans altijd kunnen blijven Absint kopen! Omdat zij er geen nationaal belang bij hadden om het te verbieden. En zeg nu zelf, de Zwitsers en de Spanjaarden zijn toch niet gekker dan de Belgen of Fransen ;).. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek erkent de mythe dat je gek wordt van Absint.

  Vele grote denkers en artiesten kregen geniale ideeën door shotjes. We kennen allen de shots en shooters. Ze zijn cool, smaken super en kunnen je avond maken. Echte opkikkertjes. In België worden ze soms over het hoofd gezien. Ze zijn nochthans zalig! Dat weten ze in vele landen zoals Nederland, Polen en Spanje.

  Shotjes komen meer en meer op in ons Belgenlandje! In Brussel heb je een tequilabar naast café Delirium. Ook in Antwerpen en Leuven zijn er shotjesbars, en met succes! Zo heb je nu ook een mobiele shotjesbar die naar je feest komt. Shots4Fun.be komt met een gedecoreerde bar en de retro shotjesbaravan naar tuinfeestjes met alle knowhow het feest opfleuren!

  Ward De Vlaminck
  Meer info? http://www.shots4fun.be of mail me op info@shots4fun.be of bel 0032468238638

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.