Koude Sauzen, Dips & Dressings

“Vloeibare Koude Substanties Voor Extra Smaak„

dressings43Saus is een smakelijke en enigszins gebonden vloeibare substantie, die meestal over of naast een gerecht wordt gesprenkeld of gegoten, en dit om de maaltijd een extra smaak te geven, toe te voegen.
Dressing is een soort saus die gebruikt wordt over een salade. Het doel is de salade als geheel smakelijker te maken. Een dressing bestaat meestal uit een combinatie van olie, water, citroensap of azijn en kruiden. Aangezien olie en water niet mengen, wordt voor een langer houdbare dressing een emulgator toegevoegd, zodat een emulsie ontstaat. Een emulgator is bijvoorbeeld eigeel. Om die reden worden in een dressing soms ook andere sauzen, zoals mayonaise en mosterd toegevoegd.Voor zure dressing wordt vaak azijn of citroensap gebruikt. Voor een zoute dressing wordt (uiteraard) zout toegevoegd en voor een zoete dressing suiker of honing. Aan vetarme dressings wordt vaak een verdikkingsmiddel toegevoegd.
Vinaigrette is een klassieke dressing voor over sla. De basis-vinaigrette wordt gemaakt door een verhouding van 3:1 olijfolie te mengen met wijnazijn. Afkruiden met peper en zout. Vervolgens kan men het verder op smaak brengen door er verse tuinkruiden, mosterd, kappertjes, knoflook en honing aan toe te voegen.
Dipsaus is een saus die wordt gebruikt om snacks in te dippen. De saus is meestal een mix van mayonaise en kruiden en wordt soms verdund met yoghurt om een frissere smaak te krijgen. In de VS is dipsaus erg geliefd. Men vindt daarom een ruim assortiment aan dipsauzen en ook smaken die niet in andere landen te vinden zijn, zoals de bonendipsaus, spinaziedip, salsadip en de komkommerdip.

mayonaise
Koude Sauzen
dressing43
Dressings
Vinaigrette43
Vinaigrette
dips43
Dipsauzen
alfabetkleur43
Sauzen & Dressings, A-Z

Copyright “KOOKRECEPTEN”