Couscous

“Couscousgerechten„

Deegwaren nemen een belangrijke plaats in in onze voeding. Niet alleen zijn deegwaren een lekkere vervanger van de aardappel, ze zijn ook uitstekend geschikt om, door haar veelheid aan verschillende vormen, een rijke variatie aan smakelijke maaltijden te bieden. We onderscheiden in deze categorie drie soorten, namelijk pasta, couscous en noedels.

couscoussoorten43Couscous is zowel het belangrijkste ingrediënt van, als de verzamelnaam voor een zeer populair gerecht uit Noord-Afrika. Couscous is een pastasoort dat voornamelijk bestaat uit griesmeel van durumtarwe, waarvan korrels gemaakt worden met een diameter van ongeveer 1 à 2 millimeter. Er zijn verschillende soorten; fijn, middel en grof. Couscous is een degelijke vervanger voor pasta, rijst of aardappelen.
Traditioneel wordt couscous gemaakt in een zogeheten couscouspan die uit twee delen bestaat. Hierin worden de couscous en vaak ook de groenten die erbij gegeten worden gestoomd. Dit is een tijdrovende klus, maar komt de smaak zeker ten goede. Zowel het griesmeel zelf als de gerechten die hiervan worden gemaakt, worden couscous genoemd. Couscousgerechten worden met verschillende ingrediënten klaargemaakt, het verschil zit vooral in de hoeveelheid en de soorten groenten. Vaak wordt het gerecht pittiger gemaakt met harissa.
Couscous saai? Hoe kom je daarbij! Het is heerlijk naast stoofschotels, als salade, of gewoon als bijgerecht bij merguezworstjes. Maar ook brood en nagerechten, zoals couscouscake, worden niet vergeten. Je kunt er dus alle kanten mee op. En couscous is een maaltijd die zeer geschikt is om in gezelschap te eten.

Couscous – het product en het gerecht – wint in de westerse landen ook aan populariteit en sommige mensen in België en Nederland maken zelfs couscous op vrijdag. Doe mee met onderstaande poll!

RECEPTEN

A – L

M – Z

iNFOeDGE

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.