Yoghurt

yoghurt43Yoghurt behoort tot de familie van de zuivelproducten. De yoghurts worden gemaakt van gesteriliseerde volle, halfvolle of magere melk en geënt met 2 melkbacteriën (Lactobacillus bulgaricus en Stretococcus thermophilus). Die 2 bacteriën moeten levend zijn in het product dat als “yaourt” verkocht wordt. Ze zijn bevorderlijk voor de darmflora. Ze stimuleren de spijsverteringscapaciteiten en het immuniteitsbevorderende vermogen van de darmflora en vergemakkelijken de opname van de eiwitten.
Je kunt suiker of zoetstoffen, smaakstoffen, fruit, kleurstoffen aan yoghurt toevoegen. Het is beter om yoghurt natuur te eten en daar zelf stukjes vers fruit aan toe te voegen als je van fruityoghurt houdt. Want de vruchtenyoghurts bevatten naast fruit ook altijd een aanzienlijke hoeveelheid toegevoegde suikers (uitgezonderd de gezoete yoghurt), wat vanzelfsprekend de calorieaanvoer verhoogt.
Yoghurt wordt bewaard in de koelkast op een temperatuur van maximum 7°C tot aan de minimale houdbaarheidsdatum (“Bij voorkeur te consumeren voor…”).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.