Varkenskotelet

varkenskotelet43Kotelet of ‘ribkarbonade en haaskarbonade‘ wordt uit het ribstuk gesneden: het ribbeentje en het vetrandje zijn typisch voor een kotelet. Soms wordt een kotelet reeds ontdaan van het bot. De kotelet heeft steeds vast en stevig vlees. De beste koteletten worden uit het lageribstuk gesneden. Dat bevat weliswaar wat meer vet, maar precies dat vet maakt het iets smaakvoller.
Snijd het randje vet op enkele plaatsen in om kromtrekken tijdens bakken te voorkomen. Als je een kotelet aanbakt in een mengeling van boter en olijfolie blijven de sappen bewaard en krijgt het vlees een mooie kleur. De kotelet lichtjes bebloemen vormt een mooi alternatief. Bakken 6-8 minuten.

  • Ribkarbonade/kotelet (zie rechtse afbeelding) geldt als een malse en magere karbonade. De ribkarbonade is gesneden van het midden of achterste gedeelte van de karbonadestreng/ribstuk die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte.
  • Haaskarbonade/kotelet (zie uiterst rechtse afbeelding) is de meest magere karbonadesoort. Het vlees is gesneden van het laatste gedeelte van de karbonadestreng/ribstuk, deze loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Haaskarbonade is wat duurder dan andere karbonaden. De haaskarbonade bevat een T-vormig beentje, met aan de ene kant het ‘karbonadevlees’ en aan de andere kant een stukje vlees van de varkenshaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.