Rundergehakt

Rundsgehakt43Gehakt is misschien wel de meest gekochte vleessoort. Rundergehakt is vers gemalen vlees van runderen. Voor het maken van gehakt worden niet de beste en al te dure stukken vlees gebruikt. Meestal gebruiken ze nekvlees, soms ook borst en schouderdelen. Het wordt in talloze bereidingen verwerkt en bij de slager ook in verschillende vormen verkocht. Gehakt kan zowel puur, als gemengd, als geprepareerd, en zowel mager als vet aangeboden worden. Het zit verwerkt in worsten, hamburgers, vleesballetjes, vleesbrood, … Bij het bereiden moet er wel rekening mee gehouden worden, dat gehakt sterk kan slinken. Het vet smelt namelijk weg bij het uitbraden.
Gehakt is een eerder vette vleessoort. In de vleessoorten heeft men puur rundergehakt, half-om-half of een mengeling van drie soorten gehakt.
Hou er rekening mee dat puur rundergehakt na het bakken of braden ‘droger’ is, dan half-om-half gehakt. Als je rundergehakt aanmaakt met brood, maak het brood dan eerst vochtig. Dat voorkomt dat het brood vocht onttrekt aan het vlees, waardoor het uitdroogt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.