Entrecôte

runderentrecôte43Zeer mager rundvlees van de dunne lende met een vetrandje, ook wel lendebiefstuk, lendestuk, tussenribstuk of biefstuk van eerste keus genoemd. Alleen de runderfilet wordt nog als een betere keuze aanzien.
Letterlijk betekent het ‘van tussen twee ribben’, maar meestal komt het uit het dikste deel van de uitgebeende dunne lende. Het vlees heeft een dunne doorregen zijde met een dunne vetrand. Het vlees heeft een korte vleesdraad en bevat weinig bindweefsel. Dikke entrecôtes zijn sappiger dan dunne.

  • Een entrecôte minute is een dunne entrecôte geschikt voor één persoon en etensklaar in één minuut.
  • Een dubbele entrecôte of een triple entrecôte, wordt opgediend voor twee of drie personen. Het gewicht is minimaal 400 gram voor twee en 600 gram voor drie personen.

Een dikke entrecôte leent zich uitstekend toe om te barbecueën, roosteren of grillen. Vetrandjes aan het vlees snijd je er best pas na het bakken af. Ze zorgen voor een lekkere smaak, doordat de smaakstoffen tijdens het bakken uit het randje in het vlees trekken. Het vetrandje zorgt er ook voor dat het vlees minder snel uitdroogt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.