Tonijn, in blik

tonijn-in-blik43De tonijn in blik is meestal albacore tonijn of gele tonijn. Het vlees is rozeachtig en stevig, met een uitgesproken smaak die door veel mensen geapprecieerd wordt. Bovendien is dit één van de meest courante en goedkoopste vissoorten in België.
Tonijn op zich is een halfvette vis. De tonijnvetten behoren tot de goede vetten van het type omega 3. Vergeet niet dat de omega 3-vetzuren van essentieel belang zijn voor de mens omdat hij ze niet zelf kan aanmaken: hij moet ze dus uit de voeding opnemen.
Bij tonijn in blik is het type dekvloeistof zeer belangrijk: vis natuur in blik zwemt doorgaans in zoutwater terwijl vis in blik met olie in de olie ligt. Voor blikken met olie gaat het meestal om zonnebloemolie of zelfs koolzaad- of olijfolie. Dat verhoogt de vetaanvoer van de tonijn op je bord aanzienlijk! Op grond van het vetgehalte van de tonijn in olie is die vis te verkiezen boven de tonijn natuur want veel beter voor een evenwichtig voedingspatroon.
Blikken met tonijn hebben een zeer lange bewaartijd van meerdere jaren, zolang ze gesloten en intact blijven. Als het blik open is en er rest nog wat tonijnvlees, dan moet u die resten in de koelkast zetten in een hermetisch sluitende doos. Zo zul je de tonijn nog hooguit enkele dagen kunnen bewaren. De zelfgemaakte bereidingen op basis van tonijn zullen snel gegeten moeten worden: binnen de 48 uren na de bereiding.
Tonijn in blik kun je naar believen warm of koud gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.