Lotte

zeeduivel43Een enorme kop met een hengeltje erbovenop en een afzichtelijk lijf zonder schubben. Zeeduivel ziet er dan misschien niet meteen erg smakelijk uit, maar het stevige, graatloze vlees is erg gegeerd.
De zeeduivel vind je zeer verspreid in de Noord-Atlantische Oceaan bij Noorwegen en IJsland tot de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Hij komt ook voor in de Noordzee.
Zeeduivel, ook wel staartvis of lotte genoemd, is samen met de zeewolf een van de lelijkste (monsterachtig uiterlijk), maar ook een van de lekkerste vissoorten. Zeeduivel is gemiddeld 1 meter lang en kan 2 meter lengte bereiken met een gewicht van 30 tot 40 kg. Dergelijke grote exemplaren zijn echter minder geschikt voor consumptie.zeeduivelstaartfilet43
Enkel het lichaam dat op een staart lijkt, is geschikt voor consumptie. De ‘staart’ heeft geen graten, enkel een centraal been, en het visvlees is zeer vast en smakelijk. Zeeduivel is een ware delicatesse. De vis heeft wit, stevig vlees dat wat zoetig van smaak is. Zeeduivel is het hele jaar door verkrijgbaar. Hij is echt vers als de huid glanst als parelmoer. De zeeduivel is een typische zomervis. De beste tijd om hem te consumeren loopt van juni tot en met september. Voor de bereiding moet u het sterke vlies, dat om het visvlees zit, verwijderen. Verder bezit zeeduivel geen graten, alleen een dik bot in het midden. Je kunt deze vis o.a. marineren, stoven, bakken en pocheren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.