Haring

haringDe haring is een straalvinnige vis van het noordelijk halfrond. De haring is zowat overal present in het Noordoost -Atlantische gebied: vanaf de Golf van Gascogne tot het Noorse Spitsbergen. Het is al lang een populaire consumptievis, waar veel op gevist wordt. Bijna 2 miljoen haring wordt thans per jaar in het Noordoost-Atlantisch gebied aangevoerd. De recente geschiedenis van de haring is er dan ook een die verweven is met overbevissing en overheidsmaatregelen om dat te voorkomen. Haringen worden circa 45 centimeter lang en kunnen maximaal een kilogram wegen. Haring is een vette vis die rijk is aan omega 3-vetzuren.
Vers gekochte haring kan slechts kort, maximaal een dag, in de koelkast bewaard worden. Haring is op alle mogelijke manieren te bereiden. Het visvlees van verse haring is crèmekleurig en smeuïg. Haring is o.a. heerlijk in salades, gemarineerd en bereid met zure room.
Haring wordt ook gegeten als: maatjesharing ofwel Hollandse Nieuwe (deze komt aan land in de eerste week van juni en moet minimaal 16% vet bevatten), pekelharing (ook wel zoute haring genoemd), zure haring, rolmops, panharing of bakharing, bokking, gerookte haring, kipper, Surströmming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.