Pijlinktvis

pijlinktvisPijlinktvissen hebben tien armen, net als de gewone inktvis. Alleen heeft deze soort een langgerekt lichaam met een ruitvormige staart. Pijlinktvissen danken hun naam aan hun uiterlijk. Aan hun achterlijf hebben ze twee zijwaarts gerichte vinnen, waardoor ze een pijlvorm hebben. De meeste pijlinktvissen worden niet groter dan 60cm, gemiddeld zijn ze 30 à 50cm lang. In diverse keukens, van de Japanse tot de Italiaanse, is de pijlinktvis een bekende lekkernij. InktvisringenDe meest bekende bereiding van de inktvis is gepaneerd en gefrituurd, namelijk calamaris. Inktvisringen zijn smakelijk voor op de barbecue of door de roerbakgroenten. De inktvis is ook uitermate geschikt om te grillen of om te vullen met een farce van witvis of langoustine. De inkt wordt veel gebruikt om pasta mee te kleuren. De kleine inktvissen kunnen ook in zijn geheel bereid worden. Het vlees is delicaat, en mag vooral niet te lang garen, anders wordt het taai. Vaak volstaan enkele minuutjes. Het seizoen van pijlinktvis loopt van september tot april.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s