Paella rijst

Paella-rijst43Niet elke Spaanse rijst is paella rijst. Paella rijst of Spaanse rijst (wordt verbouwd in Spanje) is een middellange licht klevende rijstsoort. Na het koken zijn de grote bolle korrels nog redelijk los, maar als de rijst afkoelt gaan de korrels enigzins aan elkaar plakken. Variëteiten zijn Calasparra en Valencia rijst (risotto rijst is een vergelijkbare soort en kan in recepten deze rijst vervangen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.