Molbonen

molbonenDeze grootzadige molbonen, ook wel pronkbonen, priesterbonen, aardappelboontjes of boerentenen genoemd, zijn een zeer voedzame en stevige kost. Ze behoren tot de peulenfamilie. Ze groeien nu nog in het wild in Zuid-Amerika. Ze zijn rond 1550 uit Peru en andere Zuid-Amerikaanse landen naar Europa gebracht. Ze zijn familie van de snijbonen, sperziebonen en tuinbonen.
Op de juiste manier bereid een uniek eetfestijn. Ze worden gegeten in combinatie met lamsvlees.
De grote platte witte bonen worden vaak apart of in salades geserveerd. Blijven heel tijdens het koken. In de handel worden ze soms ook als zogenaamde `halfdroge` of `verse` Limabonen aangeboden. Deze hebben een kortere week- en kooktijd. Deze Limabonen zijn lekker met bijvoorbeeld gekruid vlees, tomaten en ui.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s