Truffelolie

truffelolieTruffelolie zou in principe olijfolie extra vergine met truffel moeten zijn, waardoor je het aroma van truffel makkelijk aan je gerechten kunt toevoegen, echter olie met truffeldestillaat is extreem duur. De gangbare truffelolie die in winkels en supermarkten verkregen kan worden, bevat zelden echte truffel (hooguit om juridische redenen een flinter), maar wel chemische smaakstoffen.
Dus koop je olie in een delicatessenwinkel waar je meer info rond deze truffelolie kunt opvragen. Truffelolie is niet echt goedkoop. Verder heb je truffelolie met zwarte truffel en met witte truffel.
De witte truffelolie heeft een zachte fijne truffelsmaak en de zwarte truffelolie heeft een krachtige aardse truffelsmaak. Een kleine theelepel truffelolie is genoeg om uw gerechten de unieke smaak van truffel te geven. De truffelolie pas als laatste aan uw recept toevoegen. Niet geschikt om in te bakken. Truffelolie is heerlijk door de pasta of risotto, over gevogelte, vlees en vis maar ook een uitstekende smaakmaker bij bijvoorbeeld een omelet, bij gegrilde groenten of door de paddestoelen. Ook lekker door een vinaigrette of door de soep (b.v. pompoensoep of paddestoelensoep).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.