Sojaolie

SojaolieSojaolie wordt vervaardigd uit sojabonen. De sojaboon is de vrucht van een eenjarige plant, inheems in Azië. In de Aziatische landen gebruikt men deze bonen vers, gedroogd of vermalen tot meel, maar ook gefermenteerd voor de bereiding van sojasaus of tempé. Doordat sojabonen veel eiwitten en onverzadigde vetten bevatten is het heel erg geliefd bij vegetariërs. Lichtgeel van kleur en neutraal van smaak. Koudgeperste sojaolie heeft een bonensmaak. Sojaolie wordt koud gebruikt, bijvoorbeeld voor de afwerking van slaatjes en vinaigrettes. Het is niet geschikt om te bakken of te frituren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.