Selderzout – selderijzout

selderiezoutSelderzout, selderijzout of selderiezout is een gearomatiseerd tafelzout, gemaakt van gedroogde en gemalen knolselderij en wordt vaak in de zoutarme keuken toegepast. Selderzout is heerlijk met een stukje kaas. Het is lekker te gebruiken in onder andere gegrilde vis en hutspot. Het wordt gebruikt als tafelzout of om sauzen, tomatensap en tal van cocktails pittiger van smaak te maken. Het geeft en aangename seldersmaak in allerlei soepen. Het wordt gebruikt om tomatensap en gerechten met tomaten en slasaus op smaak te brengen.
Je kunt heel gemakkelijk zelf selderzout maken (moest je het niet vinden in de handel), met 1 deel selderijzaadjes en 1 deel fijn zeezout. Doe de zaadjes in een foodprocessor of koffiemolen en maal het selderijzaad fijn. Meng vervolgens het gemalen selderijzaad met het zout mengen en klaar is je zelfgemaakt selderzout/selderijzout.

Advertenties

One thought on “Selderzout – selderijzout

  1. Bedankt voor de tip om het zelf te maken. Door ondervinding weet ik dat industrieel selderijzout sterk verschilt in smaak naargelang de fabrikant. Door het zelf te maken blijft de smaak steeds hetzelfde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s