Rode peper(korrels)

rode-peperkorrels43De besjes (de toekomstige peperkorrels) van de peperplant groeien in lange hangende trossen. Ze zijn eerst groen en rijpen via geel en oranje naar rood af. Peper kan in verschillende stadia geoogst worden en zo levert de peperplant: groene, zwarte, rode en witte peperkorrels.
Rode peper (ook wel roze peper genoemd) worden gewonnen uit de rijpe bessen die na oogst ingemaakt worden (in pekel of azijn) en zo hun rode of roze kleur behouden. Hebben een pittige, volle aromatische smaak.
Als rode peperbessen gewoon gedroogd worden dan worden ze zwart. Technisch is het mogelijk om ze zo te drogen dat ze rood blijven, maar dat gebeurt weinig. Gedroogde rode peperkorrels zijn daarom uiterst zeldzaam. Ze worden vaak verward met de roze peperkorrels, die -vaak vanwege de mooie kleur- in een peperkorrelmengsel/vierseizoenenpeper zitten. Maar deze roze peper is geen echte peper. De roze peper is een bes welke groeit uit aan een boom of struik uit de Pruikenfamilie. Bekende verwanten uit deze familie zijn de cashew, pistache en mango. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn bessen van de roze peper vaak rood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.