Rode knoflook Nubia

nubia knoflookDe Aglio rosso di Nubia (rode knoflook van Nubia) wordt gekenmerkt door een uitgesproken scherpe smaak en een kruidig doordringend aroma en wordt in veel typisch Italiaanse lokale gerechten gebruikt, zoals pasta al pesto Trapanese gebruikt. Deze knoflook bevat een bijzonder hoge dosis allicine, de zwavelachtige stof die verantwoordelijk is voor de scherpe smaak en het doordringende aroma. De rode knoflook wordt geteeld in de provincie Trapani, Sicilië en met name in de plaatsen Erice, Paceco, Trapani, Buseto Palizzolo en natuurlijk in Nubia, dat in het Siciliaanse dialect bekend staat als u paisi di l’agghi”, ofwel het “knoflookplaatsje, knoflookdorpje”.
Nubia is een kleine plaats in de gemeente Paceco. Het ontstond in 1500 met de economie altijd al gebaseerd op de zoutvelden en op het kweken van rode knoflook. aglio di nubiaHet overwegend boerenvolk is traditiegetrouw toegewijd aan het telen van rode knoflook uit Nubia.
Dezelfde knoflook wordt nu nog steeds verbouwd via traditionele methodes die werden doorgegeven in de loop der tijd. De bolletjes worden met milieu vriendelijke kweektechnieken verbouwd, met de hand geplant, geoogst, gedroogd en ingevlochten. De knoflook wordt in de maanden mei en juni geoogst en gedroogd en daarna wordt de knoflook het gehele jaar door geconsumeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.