Knoflookpoeder

knoflookpoederKnoflookpoeder is gedroogde gemalen knoflook, waarvan wel de smaak, maar niet de structuur overgebleven is. Het lost goed op in vloeistoffen en kan daardoor goed in marinades gebruikt worden. Knoflookpoeder is van structuur fijner dan granulaat. Het poeder is wit-crème van kleur en heeft een sterke doordringende wat zoetige geur.
Knoflookpoeder is wat milder van smaak dan verse knoflook, maar wel vreselijk geconcentreerd, gebruik het met mate. Het poeder is beperkt houdbaar en trekt makkelijk vocht aan. Bewaar knoflookpoeder daarom in een luchtdichte verpakking.
Knoflookpoeder past bij allerlei soorten hartige gerechten zoals sauzen en salades en bij vis, kip, vlees en groentegerechten. Heerlijk om de soep op smaak te brengen. Groenten als tomaat, aubergine en groene paprika’s zijn smaakvol met een beetje knoflook. Verder is het natuurlijk geschikt voor pasta’s, stoofschotels, maar ook dressings en marinades worden op smaak gebracht met knoflook. Een andere slimme toepassing van knoflookpoeder is het maken van je eigen knoflookolie. Een theelepeltje knoflookpoeder in een kopje olie, even roeren en klaar.
¼ tl knoflookpoeder = 1 vers teentje knoflook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.