Kappertjes

Kappertjes43Kappertjes zijn ingelegde groene bloemknoppen van een struik die in het Middellandse-Zeegebied groeit. De grootte varieert van erg klein tot de grootte van een kersenpit. De kleine kappertjes zijn ongeopende bloemknopjes van de kappertjesplant. De grotere variant met een steeltje eraan, zogenaamde appelkappers of kappersaugurken, zijn de onrijpe, geplukte vruchten van dezelfde kappertjesplant.
Kappertjes en kapperaugurken hebben een intense, zurige smaak en zijn zeer veelzijdig in de keuken. Ze worden onder andere gebruikt als smaakmaker in sauzen en salades. In feite passen ze uitstekend bij tal van mediterraan getinte gerechten, zoals pastasauzen, pizza’s, vis, tapenade. Kappertjes zijn ook lekker in sauzen, mayonaises en kaasgerechten. Ook in vlees- en rijstsalades smaken ze uitstekend. Bovendien zijn ze absoluut onmisbaar in tartaarsaus, steak tartaar en vitello tonato.grote-kappers43
Daar kappertjes ingelegd worden in azijn of pekel bewaren ze lang, op voorwaarde dat ze altijd onder de pekel of azijn blijven en niet uitdrogen: op deze manier zijn ze een jaar houdbaar in de koelkast. Ze zitten meestal in kleine glazen potjes, maar ook wel in blikjes. Je vindt ze in overvloed in voedingswinkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.