Currypoeder – Kerriepoeder

Currypoeder43Currypoeder (BE) of kerriepoeder (NL)  is een mengsel van specerijen van zeer uiteenlopende samenstelling, pittigheid en smaak gebaseerd op Zuid-Aziatische keuken. Het recept, van kant-en-klare mengsels, bestaat meestal uit koriander, kurkuma, komijn, fenegriek en rode peper. Afhankelijk van producent kunnen er nog de volgende ingrediënten in voorkomen: gember, knoflook, asafoetida, venkel, komijn, kaneel, kruidnagel, mosterdzaad, kardemom, foelie, nootmuskaat en zwarte peper.Kerrie wordt vooral gebruikt als kruiderij voor varkensvlees, kip of lamsvlees. Het aantal soorten kruiden voor het currymengsel/kerriemengsel verschilt sterk per land, per regio en per kok. Zo zijn er verschillende soorten currypoeders/kerriepoeders, zoals madras curry (Indië), Indiase curry, Bengaalse curry, curry Djawa, Engelse curry, Thaise curry, garam masala (Kashmir), … Ook kennen we in de handel nog drie categorieën: mild, hot en very hot.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s