Bladselderie

bladselderij43Bladselderij, ook wel snij -, struik -, bos – of gewone selderij genoemd, is een tuinkruid en is familie van de knolselderij en de bleekselderij.  Het is vergelijkbaar met peterselie, maar dan met een veel sterkere smaak. Van bladselderij worden alleen de bladeren gebruikt. Deze zijn geurig en smaken een tikje zoet-pittig. Bladselderij kan op vele manieren worden gebruikt in de keuken. Het meest bekend is het gebruik in stamppotten of soepen maar ook bij kip en aardappelen is dit kruid heerlijk te gebruiken. Dit veelzijdige kruid combineert bijna overal mee, zelfs met vruchten als ananas en dadels! Geen selderij, gebruik dan de blaadjes van de bleekselder of neem selderijzaad die je in een vijzel fijn plet..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s