Bieslook

Bieslook43Bieslook met zijn zachte ajuinsmaak, zeg maar uiensmaak, is een overheerlijk geurig kruid uit dezelfde familie als ui en knoflook, dat zijn culinaire talenten ongetwijfeld bewezen heeft. Lijkt dus op ui, maar is verfijnder en aromatischer. Lekker bij salades, soepen, aardappelen, asperges, omeletten, vis of vlees. Meng eens wat fijngesnipperde bieslook bij vinaigrette, dressings, koude sauzen, onder boter of platte kaas: overheerlijk. Bieslook moet men wel vers gebruiken, gedroogd verdwijnt alle smaak en gekookt krijgt het een bittere smaak, dus op het laatste moment toevoegen in warme gerechten en niet meer opwarmen.
Geen verse bieslook, ga dan voor diepgevroren, anders gedroogde bieslook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.