Leerdammer

leerdammer43Leerdammer kaas heeft een stremsel dat van oorsprong vegetarisch is. Het is eigenlijk een merknaam, want de kaas wordt ook verkocht onder de naam Maasdammer.
Sinds 1977 is Leerdammer als merk eigendom van Bel Leerdammer B.V. die een onderdeel zijn van het Franse kaasbedrijf Le Groupe Bel. De kaas zelf wordt in Nederland geproduceerd in Schoonrewoerd in de gemeente Leerdam, vandaar de naam Leerdammer. Leerdammer smaakt een beetje als Emmental al heeft die kaas toch een iets minder ronde smaak in vergelijking met Leerdammer. Een zoete nootachtige smaak die meer merkbaar wordt naar gelang de leeftijd van de kaas. De ontwikkeling van Leerdammer begon reeds in 1976, maar de kaas werd pas in 1984 op de markt gebracht.
Leerdammer is ideaal als aperitief, als tussendoortje al dan niet tussen een broodje of als ontbijt met brood en andere charcuterie. Leerdammer kan ook gebakken of gegrild worden, omdat de kaas goed smelt. Daarom is hij ook ideaal om in de keuken bij zeer vele gerechten te gebruiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.