Verse geitenkaas

verse_geitenkaasGeitenkaas is kaas die gemaakt is van geitenmelk. Omdat melk maar beperkt houdbaar is, maakt men er kaas van, zodat de waardevolle bestanddelen van de melk langer behouden blijven.
Geitenkaas is witter van kleur dan kaas gemaakt van koeienmelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (bevat oranje kleurstof) uit het voer in hun spijsverteringskanaal omzetten in vitamine A. De vetzuurmoleculen in geitenmelk zijn kleiner dan in koeienmelk, waardoor geitenkaas lichter verteerbaar is.geitenkaas43
Verse geitenkazen zijn reeds na 48 uur na het stremmen te consumeren en hebben een milde en frisse smaak.
Verse geitenkaasjes kunnen al dan niet gemengd zijn met verse kruiden, look of gehuld in zwarte peper, in Italiaanse kruiden, in noten, krenten en rozijnen, met honing, met korst …
Spekkaasjes zijn zachte kaasjes in spek gewikkeld als voorgerechtje in de oven op een bedje van sla.
Verse geitenkaas is veelzijdig te gebruiken: kunnen in salades verwerkt worden, als ingrediënt in verschillende koude en warme gerechten of op ’n broodje en bij de borrel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s