Hokkaïdo pompoen

Hokkaïdo-pompoen43Hokkaïdo pompoen is een van het Japanse eiland Hokkaïdo stammende kleine variëteit van de reuzenpompoen.
In 1957 bracht een Japanse professor zaden van deze pompoensoort mee naar Europa. Al snel bleek dat de plant ook in ons klimaat bijzonder goed gedijt. Hokkaïdo pompoenen, ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd, zijn één van de smakelijkste pompoenen om te eten of soep van te maken. Hokkaïdo_pompoen43Het is een kleine breedronde, oranjerode of donkergroene pompoen. De schil van deze vrucht, kan in tegenstelling tot de meeste andere pompoenen ook worden opgegeten. Het vruchtvlees is geeloranje, heeft een nootachtige smaak, een stevige consistentie en bevat nauwelijks merkbare vezels. Gekookt kan het ook in de diepvries bewaard worden, na ontdooien is het dan meteen klaar voor gebruik. Het vruchtvlees van pompoen is volgens diverse bronnen een weldaad voor de gezondheid.
Het gewicht van deze pompoenen ligt tussen ½ kilo en 2 à 3 kg. Kan lang bewaard worden waarbij smaak en voedingswaarde verbeteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.