Bloemkool

Bloemkool43Bloemkool is een groente van de kruisbloemenfamilie.
Ze komt voor in een vijftal varianten. Zo heb je de witte, groene, paarse en oranje versie (lijken, buiten de kleur, sterk op elkaar). En dan heb je nog de romanseco. De witte versie is de meest gekende bloemkool. De groene, oranje en paarse variant zijn iets minder gekend. De Romanesco, of torentjesbloemkool, bestaat uit wat losser zittende toefjes die fris groen gekleurd zijn.
De bloemkool wordt doorgaans gekookt gegeten, maar is ook als rauwkost eetbaar. Koken neemt 15 tot 20 minuten in beslag, afhankelijk van de gewenste hardheid van het eindresultaat en de afmeting van de bloemkool. Je kan bloemkool ook frituren door hem eerst door door een gekruid bloempapje te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s