Kippenbout

KippenboutenDe achterpoot van een kip staat bekend als de kippenbout. Hij wordt geleverd met vel en been. De hele kippenbout bestaande uit de onderbout en de bovenbout. De kwaliteit wordt bepaald door de manier waarop de bout is schoongemaakt. Dus zonder veerresten en overtollig vel. De bout kan tussen het gewricht versneden worden in een boven-(dij) en een onderbout (drumstick). Geschikt om te bakken in de pan, op de barbecue maar ook om te koken: kippenbouillon, ragout of waterzooi met kip. Het artikel is ook gewild op de barbecue en laat zich na het garen gemakkelijk afkluiven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s