Kipfilet

Hele-kipfiletsKipfilet is het borstvlees van de kip dat bestaat uit mager en mals vlees. Een hele filet bestaat uit twee aaneengesloten delen. Vaak worden de filets van elkaar gescheiden door ze in de lengterichting door te snijden. Het (midden)zeen en een eventueel aanwezig reepje kraakbeen worden dan verwijderd. Aan kipfilet wordt soms water toegevoegd om de verkoopprijs per kilo te kunnen verlagen. Het water maakt de filet weliswaar sappiger, maar verlaagd de smaak. Deze toevoeging moet wel op het etiket vermeld worden (?). Het gewicht bedraagt 100 tot 120 g. Kipfilets zijn heel veelzijdig en snel klaar. Je kunt ze bakken, grillen of smoren. Doe dit het liefst op matig hoog vuur. Als je ze op hoog vuur verwarmt, worden ze snel droog en zou het dunne gedeelte kunnen verbranden tijdens het bakken. Dat is namelijk erg snel gaar. Reken op een bereidingstijd van 10 à 15 minuten. Wil je nog sneller klaar zijn, dan zijn kipblokjes of -reepjes een goed alternatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s